ترکیه

جمعیت مردم ترکیه

جمعیت کشور ترکیه حدود ۷۷ میلیون نفر ( برآورد ۲۰۱۵ ) می باشد که حدوداً ۷۵ تا ۸۵ درصد مردم سنی و ۱۵ تا ۲۵ درصد هم علوی به خود اختصاص داده است، حکومت ترکیه لائیک است ولی بسیاری از مردم به دین اسلام گرایش و متعهد هستند و عید فطر و عید قربان در این کشور جزء تعطیلات رسمی می باشد و همچنین در ترکیه حدود ۷۰٪ -۷۵ ٪ درصد مردم ترک، ۱۸٪ درصد کرد و ۷٪-۱۲٪  نیز، مابقی باشندگان قومی ترکیه را تشکیل می‌ دهند .

زبان مردم ترکیه

زبان مردم ترکیه زبان غالب و رسمی ترکی(استانبولی) با حروف الفبای لاتین می باشد و زبان های عربی – کردی(با اختلاط کلمات ترکی) و گویش های اقلیت های قومی به صورت غیررسمی مورد استفاده مردم ترکیه قرار می گیرد و همچنین در گذشته با خط عربی(عثمانی) نوشته می ‌شد و زبان نوشتاری این مردم از زمان تشکیل جمهوری ترکیه توسط آتاتورک در سال ۱۳۰۲ هجری شمسی(۱۹۲۳) با خط لاتین نوشته می شود .

 

فرهنگ مردم ترکیه

موقعیت جغرافیایی ترکیه و همجواری با کشورهای اروپایی و وجود توریست ها و مسافران زیادی در ترکیه روی فرهنگ مردم ترکیه نقش مهم و بسزایی را داشته است. به طور کلی ترک‌ ها بسیار خانواده دوست، مهربان و خونگرم می باشند؛ ضمنا مرد رئیس و تعیین کننده خانواده محسوب می شود و زن طبق قانون، بعد از ازدواج از نام خانوادگی شوهرش را می گیرد و جالب است بدانید چند همسر داشتنن در کشور ترکیه غیر قانونی است و ازدواج‌ ها باید رسما در ادارات مربوطه ثبت شوند و ازدواج مذهبی، به تنهایی(بدون ثبت قانونی) غیر قانونی می باشد و همچنین خواستگاری در ترکیه معمولا به این صورت است که دخترها و پسرها برای ازدواج توافق می ‌کنند و به تفاهم می رسند و سپس خانواده‌ ها با هم آشنا می ‌شوند و در مورد مراسم تصمیم گیری های مهم را می ‌گیرند .

شرایط اعزام دانشجو به ترکیه

موضوع حائز اهمیت این است که برخی به اشتباه تصور می‌کنند که چون ترکیه از لحاظ مسافتی نسبت به سایر کشورهای دیگر به ایران نزدیک تر است می تواند مقصد مناسبی برای اعزام دانشجو باشد. این در حالی است که فاصله نقش چندانی در این موضوع ندارد. ترکیه از این جهت مورد توجه افراد زیای قرار گرفته که فضای مناسبی را برای دانشجویان خارجی فراهم می کند. برای مثال قصد دارد تعداد دانشجویان خارجی خود را به یک میلیون دانشجو برساند و برای رسیدن به این هدف، راه طولانی در پیش دارد. به همین خاطر دولت ترکیه برای دانشجویانی که این کشور را به عنوان مقصد اول انتخاب کرده اند، امتیازات خاص و ویژه ای را در نظر گرفته است.

تحصیل در ترکیه به دلیل سطح علمی بالای دانشگاه ها، پایین بودن هزینه تحصیل و زندگی، بسیار مورد توجه دانشجویان در ایران و دیگر کشور ها قرار گرفته است. هزینه اعزام به ترکیه بسیار مقرون به صرفه بوده و هزینه ها بسیار پایین تر از دیگر کشور های اروپایی است. رشته های مورد علاقه هموطنان ایرانی در ترکیه بیشتر پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی است؛ اما رشته هایی مانند مدیریت بازگانی، اقتصاد، رشته های مهندسی مانند کامپیوتر، برق، مکانیک، عمران و رشته های شاخه هنر مانند معماری، موسیقی و … نیز متقاضیان زیادی دارند.

اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع کارشناسی

اعزام دانشجو در مقطع کارشناسی هم امکان پذیر است. قوانین دانشگاه های ترکیه در مورد تحصیل در مقطع کارشناسی به این صورت است که شما مانند دانشگاه های ایران برای کسب مدرک تحصیلی خود ۴ سال سپری می کنید. البته بعضی رشته های دانشگاهی هم وجود دارند که برای گرفتن مدرک کارشناسی لازم است ۶ سال زمان صرف کنید. بزرگترین دانشگاه های ترکیه که استانبول، آنکارا و ازمیر هستند، رشته های تحصیلی زیر را ارائه می کنند:

مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق، مهندسی مکانیک، معماری، اقتصاد، روانشناسی، پزشکی، دندانپزشکی، مدیریت بین الملل تدارکات، طراحی گرافیک، مهندسی صنایع، ریاضیات، فیزیک، مدیریت مسافرت، زبان و ادبیات، موسیقی، رقص و …

اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد

در مقطع کارشناسی ارشد، برخلاف مقطع کارشناسی نیازی ندارید که آزمون جامع بدهید. بلکه دانشگاه های ترکیه خودشان به صورت مجزا آزمون هایی را برگزار می کنند که باید در آنها شرکت کنید و مجوز ورود به دانشگاه را کسب کنید. این آزمون ها ۲ بار در سال برگزار می شوند. علاقه مندان می توانند در زمان های مشخصی که هر دانشگاه اعلام می کند، در آزمون مورد نظر شرکت نمایند. در مقطع کارشناسی ارشد هر رشته ظرفیت مشخصی دارد. برای قبولی لازم است سعی کنید جزو نفرات برتر آزمون باشید. به عنوان مثال اگر رشته معماری دانشگاه استانبول ۳۰ نفر ظرفیت داشته باشد شما باید بتوانید علاوه بر کسب حداقل نمره قابل قبول، در بین ۳۰ نفر برتر آزمون هم قرار بگیرید تا بتوانید در این دانشگاه تحصیل نمایید.

اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع دکترا

دانشجویانی که قصد تحصیل در مقطع دکترا را دارند باید در زمان های مشخصی از سال برای پذیرش دانشگاه های مورد نظر خود اقدام نمایند. معمولا زمانی که دانشجو می تواند برای پذیرش اقدام نماید ماه های اکتبر و ژانویه است. یکی از مواردی که در اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع دکترا حائز اهمیت است، تسلط دانشجو بر زبان انگلیسی است. دانشجویان برای اینکه گواهی زبان خود را به دانشگاه ارائه بدهند لازم است در آزمون ALES  شرکت کنند. نمره این آزمون بین ۰ تا صد است و برای اینکه دانشجوی متقاضی بتواند در دانشگاه های ترکیه پذیرش بگیرید باید حداقل نمره ۵۰ را گرفته باشد. در صورتی که دانشجو به زبان انگلیسی تسلط کافی نداشته باشد می تواند در کلاس های زبان انگلیسی که در ترکیه برگزار می شوند شرکت کرده و مدرک خود را از کالج های زبان انگلیسی ترکیه دریافت نماید.

مورد دیگری که در رابطه با هموطنان ترک زبان عزیزمان وجود دارد این است که به دلیل تشابه ترکی آذری با زبان ترکی استانبولی این عزیزان می توانند با تقویت زبان ترکی استانبولی خود در ترکیه مشغول به تحصیل شوند. تعداد واحدهایی که دانشجوی متقاضی دکترا باید بگذراند ۲۴۰ واحد است. دانشجو در مدت دو سال هم باید واحدهای خود را بگذراند و هم باید در سمینارها و آزمون های متفاوت شرکت کند. در نهایت روی مقاله و تز دکترای خود کار کرده و آن را به پایان برساند.

 

نام دانشگاه موقعیت مکانی سال تأسیس
دانشگاه آنکارا آنکارا ۱۹۴۶
دانشگاه هنرهای زیبا آنکارا آنکارا ۲۰۱۷
دانشگاه علوم اجتماعی آنکارا آنکارا ۲۰۱۳
دانشگاه قازی آنکارا ۱۹۸۲
دانشگاه حاجت تپه آنکارا ۱۹۶۷
دانشگاه فنی خاورمیانه آنکارا ۱۹۵۶
دانشگاه  Yıldırım Beyazıt آنکارا ۲۰۱۰
دانشگاه  Atılım آنکارا ۱۹۹۷
دانشگاه  Akdeniz آنتالیا ۱۹۸۲
دانشگاه علاء الدین کیکوبات آلانیا (Alanya Alaaddin Keykubat ) آنتالیا ۲۰۱۵
دانشگاه  Boğaziçi استانبول ۱۸۶۳
دانشگاه گالاتاسرای استانبول ۱۹۹۴
دانشگاه Medeniyet استانبول استانبول ۲۰۱۰
دانشگاه فنی استانبول استانبول ۱۷۷۳
دانشگاه استانبول استانبول ۱۴۵۳
دانشگاه Marmara استانبول ۱۸۸۳
دانشگاه هنرهای زیبا Mimar Sinan استانبول ۱۹۸۲
دانشگاه Dokuz Eylül ازمیر ۱۹۸۲
دانشگاه اژه ازمیر ۱۹۵۵
دانشگاه İzmir Institute of Technology ازمیر ۱۹۹۲

در جدول بالا برخی از دانشگاه های مطرح ترکیه را معرفی کرده ایم. می توانید از لیست حاضر برای انتخاب دانشگاه مورد نظر خود استفاده کنید. در نظر داشته باشید که برای اعزام به ترکیه اول باید دانشگاه خود را انتخاب نمایید، سپس اقدام نمائید. در انتخاب دانشگاه ممکن است برای برخی افراد شهری که دانشگاه در آن واقع است اهمیت بالایی داشته باشد، برای برخی دیگر هم این موضوع در اولویت های بعدی باشد و رتبه دانشگاه و ملاک های دیگر اهمیت بالاتری داشته باشند. به هرحال طبق اولویت بندی خود می توانید داتشگاه مورد نظر را انتخاب نمایید.

مدارک لازم برای اعزام دانشجو به ترکیه

اعزام دانشجو به ترکیه یکی از مسائل مهمی است که همواره ذهن بسیاری از دانشجویان را درگیر کرده است که چگونه می توان راهکاری مطمئن برای اعزام داشت. به این نکته توجه کنید که لیست مدارک اعزام دانشجو به ترکیه که در این بخش آورده ایم، همگی مهم هستند و لازم است به طور کامل آنها را آماده نمایید. البته مدرک زبان را می توانید پس از قبولی در دانشگاه مورد نظرتان در دوره های فشرده شش ماهه تا یک ساله نیز بگذرانید.

  • اصل مدارک هویتی (همراه با ترجمه انگلیسی یا ترکی)
  • اصل پاسپورت
  • شرکت در آزمون وروردی دانشگاه ها و کسب حداقل نمره برای رشته و دانشگاه مورد نظر
  • ارائه‌ی مدارک و ریز نمرات دوران دبیرستان و پیش دانشگاهی به صورت کامل (همراه با ترجمه انگلیسی یا ترکی)
  • ارائه مدرک زبان انگلیس (تافل یا آیلتس) یا شرکت در آزمون زبان ترک (تومر)

هزینه اعزام دانشجو به ترکیه

در مورد هزینه های اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد هم باید بگوییم که هزینه نسبت به دانشگاه انتخابی شما متفاوت خواهد بود. شما می توانید یا در دانشگاه های ترکی زبان تحصیل کنید که تدریس در این دانشگاه ها هم به زبان ترکی است، یا در دانشگاه هایی ثبت نام کنید که تدریس در آنها به زبان انگلیسی انجام می شود. هزینه دانشگاه های ترکی زبان در مقطع کارشناسی برای اتباع کشور ترکیه تقریبا ۷۵ تا ۲۶۰ دلار، و برای اتباع خارجی بین ۲۳۰ تا ۷۸۰ دلار خواهد بود. این هزینه ها برای دانشگاه هایی که به زبان انگلیسی تدریس می کنند برای اتباع کشور ترکیه بین ۱۶۰ تا ۵۵۰ دلار و برای اتباع خارجی بین ۴۶۰ تا ۱۶۰۰ دلار است. دانشجویان خارجی برای گذراندن و تامین مخارج مالی خود می توانند در هفته ۲۰ ساعت مشغول به کار شوند. این کار می تواند تا حد زیادی هزینه های دانشجویان را تامین کند. دانشجویانی که به زبان ترکی استانبولی آشناییت دارند بسیار راحت تر کار پیدا خواهند کرد و دغدغه شغلی نخواهند داشت.

هزینه های تحصیل در مقطع دکتری در کشور ترکیه، در دانشگاه های دولتی ۶۰۰ تا ۹۰۰ دلار در سال و در دانشگاه های خصوصی بین ۵۵۰۰ تا ۱۷۵۰۰ دلار در سال است. لازم به ذکر است که مانند سایر دانشگاه های بزرگ دنیا، دانشجو برای اینکه بتواند در مقطع دکتری تحصیل کند باید درخواست خود را به دانشگاه مورد نظر ارسال نموده و سپس منتظر دریافت پاسخ از طرف دانشگاه باشد. لازم به ذکر است که برای اینکه بتوانید در مقطع کارشناسی در دانشگاه های ترکیه تحصیل نمایید ابتدا نیاز است که در آزمون SAT شرکت کرده و نمره قبولی را در این آزمون کسب نمائید.

چرا پذیرش بدون آزمون ترکیه؟

برای دریافت پذیرش بدون آزمون ترکیه بهترین راه، مطمئن ترین راه است. اما چرا مطمئن ترین راه است؟ و چه مزیت هایی نسبت به پذیرش از طریق آزمون های مختلف دارد؟ هر دانشگاهی در ترکیه برای پذیرش دانشجویان از طریق آزمون حداقل نمره ای را تعیین کرده است. دانشجوی متقاضی باید برای پذیرش خود حتما نمره بالاتر از آن را کسب کند. حتی ممکن است افراد بسیاری نمره بالا کسب کنند و ظرفیت دانشگاه پر شود؛ و شما حتی با نمره بالاتر از حداقل نمره نتوانید در دانشگاه مورد نظرتان قبول شوید. در حالی که در پذیرش بدون کنکور ترکیه پس از اقدام شما و ارسال مدارک برگه پذیرش خود را به طور مستقیم دریافت خواهید کرد.

دلیل دیگر این است که شما باید برای پذیرش بدون کنکور دانشگاه های ترکیه و قبولی در آزمون YOS و SAT از هر لحاظ آماده باشید. این آمادگی ممکن است هزینه های بسیاری چه از لحاظ مالی و چه از لحاظ زمانی برای شما داشته باشد. به این نکته هم توجه داشته باشید که یک دوره آموزش یوس در کشور ترکیه ۴۵۰۰ هزار دلار و در ایران حدود ۱۲ الی ۲۵ میلیون تومان (بسته به آموزشگاهی که انتخاب می کنید) هزینه دارد. پذیرش بدون آزمون ترکیه آمادگی قبلی نمی خواهد و هزینه پذیرش در برخی از موارد حتی کمتر از هزینه آمادگی برای آزمون یوس یا ست می باشد.

علاوه بر این ها آزمون یوس به زبان ترکی استانبولی و آزمون اس ای تی به زبان انگلیسی است و شما باید برای جواب دان به سوالات به طور کامل به یکی از این زبان ها تسلط کافی داشته باشید. اما در پذیرش بدون کنکور لزومی ندارد به زبان ترکی استانبولی و یا انگلیسی مسلط باشید. چرا که می توانید پس از پذیرش در دوره های ۶ ماهه فشرده در خود دانشگاه دوره های زبان ترکی یا انگلیسی (بسته به زبانی که برای تحصیل انتخاب می کنید) را بگذرانید.

هزینه پذیرش بدون کنکور ترکیه

هزینه های پذیرش بدون کنکور دانشگاه های ترکیه در رشته های مختلف متفاوت است. همچنین هزینه پذیرش دانشگاه های دولتی با دانشگاه های خصوصی نیز تفاوت دارد. اما دپارتمان آرتان بورس تاپ به دلیل اخذ قرارداد مستقیم با تمامی دانشگاه های خصوصی و دولتی ترکیه کمترین هزینه ها را برای پذیرش بدون کنکور دارد. برای اطلاع از آخرین هزینه های تحصیل در ترکیه می توانید با شماره ای که در ادامه قرار داده ایم تماس حاصل نمائید و یا از طریق واتس آپ با ما در ارتباط باشید. در حالت کلی هزینه های پذیرش دانشگاه های خصوصی بسیار پایین تر از دانشگاه های دولتی است اما هزینه های سالیانه دانشگاه های خصوصی بالاتر از دانشگاه های دولتی است. به این موضوع نیز باید اشاره کرد که امکانات و شرایط دانشگاه های خصوصی در اکثر موارد بسیار بهتر از دانشگاه های دولتی می باشد.

پذیرش بدون کنکور دانشگاه های ترکیه

همانطور که گفتیم با پذیرش بدون کنکور ترکیه می توانید هم در دانشگاه های دولتی و هم دانشگاه های خصوصی تحصیل نمایید. در ادامه لیستی از بهترین دانشگاه ها را برای تحصیل بدون کنکور در ترکیه معرفی خواهیم کرد.

پذیرش بدون آزمون ترکیه در دانشگاه های دولتی

شاید اگر کمی تحقیق کنید و به سایت های دیگر سر بزنید به این نتیجه برسید که نمی شود برای دانشگاه های دولتی بدون کنکور پذیرش گرفت. اما باید به شما این نوید را بدهیم که موسسه آرتان بورس تاپ با مجوز های مختلف و رسمی از کشور ایران و ترکیه با بسیاری از دانشگاه های معتبر و دولتی کشور ترکیه همکاری مستقیم دارد و مطمعن ترین راه های پذیرش بدون آزمون ترکیه را در اختیار شما خواهد گذاشت. در ادامه ۱۰ مورد از برترین دانشگاه ها عنوان شده است:

  • دانشگاه استانبول: یکی از بهترین دانشگاه های کشور ترکیه و جزو ۱۰۰۰ دانشگاه برتر دنیا است(در رشته های پزشکی و دندان پزشکی پذیرش ندارد).
  • دانشگاه سلیمان دمیرل: دانشگاهی معتبر و زیبا در شهر اسپارتا(در رشته دندان پزشکی پذیرش ندارد).
  • دانشگاه کاتب چلبی: دانشگاهی تازه تاسیس و پیشرفته در شهر زیبا و ساحلی ازمیر(در رشته دندان پزشکی پذیرش ندارد).
  • دانشگاه آتاتورک: یکی از بهترین دانشگاه های ترکیه و دانشگاه مورد تائید وزارت بهداشت و وزارت علوم ایران
  • دانشگاه قاضی آنکارا: از بهترین و قدیمی ترین دانشگاه های ترکیه که رتبه بسیار خوبی دارد و رشته دندانپزشکی آن مورد تائید ایران است.
  • دانشگاه جمهوریت سیواس: دانشگاهی زیبا در شهر سیواس واقع در مرکز ترکیه
  • دانشگاه کارابوک: یکی از دانشگاه های تازه تأسیس و بزرگ کشور ترکیه در شهر کارابوک
  • دانشگاه ساکاریا: دانشگاه شهر ساکاریا در نزدیکی استانبول
  • دانشگاه ارجیس: دانشگاهی در شهر کایسری که در رشته پزشکی رنکینگ بسیار خوبی دارد.
  • دانشگاه آنکارا: از بهترین دانشگاه های سطح جهان و مورد تائید وزارت بهداشت و علوم ایران.
  • و دیگر دانشگاه های دولتی ….

دانشگاه هایی که در بالا اشاره شد فقط تعدادی از دانشگاه های دولتی ترکیه هستند و تعداد زیادی از دانشگاه ها مانند ارجیس، مرسین، کوجالی، مارمارا، اگه ازمیر و … هستند که در بالا به آنها اشاره نکرده ایم.

پذیرش بدون کنکور ترکیه در دانشگاه های خصوصی

دانشگاه های خصوصی به این دلیل که از دولت هزینه ای برای تعلیم به دانشجویان دریافت نمی کنند باید خودشان هزینه های دانشگاه را تأمین نمایند. این هزینه ها می تواند از طریق انجام پروژه های تحقیقاتی، شهریه سالانه دانشجویان و پذیرش دانشجو بدون کنکور در ترکیه با دریافت هزینه باشد. باید به این نکته مهم اشاره کرد که هزینه پذیرش در یک دانشگاه خصوصی رده بالا و بسیار معتبر کمتر از هزینه یک ساله دوره آموزشی آزمون یوس در شهر استانبول است. از آنجایی که تمامی دانشگاه های خصوصی ترکیه پذیرش بدون آزمون دارند ما فقط ۱۳ تا از بهترین و تاپ ترین دانشگاه های خصوصی کشور ترکیه را به شما معرفی خواهیم کرد:

  • دانشگاه کوچ (استانبول)
  • دانشگاه بیلکنت(آنکارا)
  • دانشگاه سابانجی ترکیه(استانبول)
  • دانشگاه آتیلیم (آنکارا)
  • دانشگاه یدی تپه (استانبول)
  • دانشگاه باهچه شهیر(استانبول)
  • دانشگاه مدیپل(استانبول و آنکارا)
  • دانشگاه آیدین(استانبول)
  • دانشگاه بیلگی(استانبول)
  • دانشگاه آیدین(استانبول)
  • دانشگاه بیرونی(استانبول)
  • دانشگاه اوکان(استانبول)

 

رشته های مورد پذیرش بدون کنکور ترکیه

از طریق پذیرش بدون آزمون ترکیه می توان در تمامی رشته های موجود در دانشگاه های ترکیه پذیرش گرفت. اما اگر نگاهی به برخی از سایت های ایرانی بیندازید خواهید دید که نوشته اند: “در رشته های پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی نمی توان بدون شرکت در کنکور در دانشگاه قبول شد.” اما آیا این مطالب صحت دارند؟ باید به شما عزیزان بگوییم که خیر! البته در ایران نمی شود بدون شرکت در کنکور و کسب رتبه بسیار بالا در این رشته ها قبول شد. اما شما می توانید از طریق پذیرش بدون کنکور دانشگاه های ترکیه در دانشگاه های معتبر این کشور مانند کوچ که رتبه ۴۵۱ دنیا را دارد تحصیل نمایید.

اگر به لیست دانشگاه های دولتی که در بالا اشاره کردیم نگاهی بیندازید به جز دانشگاه استانبول در رشته های پزشکی و دندان پزشکی، دانشگاه سلیمان دمیرل و دانشگاه کتب چلبی فقط در رشته دندانپزشکی؛ شما می توانید در تمامی دانشگاه ها هر رشته ای که می خواهید را تحصیل نمایید. از بهترین رشته های ترکیه به جز پزشکی و دندان پزشکی، که می توانید بدون شرکت در آزمون در ترکیه تحصیل نمایید به موارد زیر می توان اشاره کرد. دانشگاهی که مقابل رشته نوشته ایم بهترین دانشگاه ترکیه برای تحصیل آن رشته و پذیرش بدون کنکور ترکیه در آن است:

  • رشته مهندسی پزشکی: دانشگاه کوچ (استانبول)
  • رشته طراحی داخلی: دانشگاه بیلکنت (آنکارا)
  • رشته مهندسی شهرسازی: دانشگاه کادیر حاص (استانبول)
  • رشته تربیت بدنی: دانشگاه آبانت ایزّت بایسال (بولو)
  • رشته مهندسی عمران: دانشگاه سابانجی (استانبول)
  • رشته سینما: دانشگاه کادیر حاص (استانبول)
  • رشته موسیقی: دانشگاه بیلکنت (آنکارا)
  • رشته هنر های نمایشی: دانشگاه کادیر حاص (استانبول)
  • رشته مکانیک: دانشگاه کوچ (استانبول)
  • رشته شنوایی شناسی: دانشگاه اسکدار (استانبول)
  • رشته بینایی سنجی: دانشگاه آیدین (استانبول)
  • رشته فزیولوژی ورزشی: دانشگاه یدی تپه (استانبول)
  • رشته حقوق: دانشگاه کوچ (استانبول)
  • رشته ژنتیک: دانشگاه کوچ (استانبول)
  • رشته فیزیوتراپی: دانشگاه آیدین (استانبول)
  • رشته خلبانی: دانشگاه اوزیین (استانبول)
  • رشته داروسازی: دانشگاه یدی تپه (استانبول)
  • رشته اقتصاد: دانشگاه کوچ (استانبول)
  • رشته پرستاری: دانشگاه کوچ (استانبول)
  • رشته مهندسی برق: دانشگاه کوچ (استانبول)
  • رشته مدیریت: دانشگاه بیلکنت (آنکارا)
  • رشته مهندسی کامپیوتر: دانشگاه بیلکنت (آنکارا)
  • رشته معماری: دانشگاه یدی تپه (استانبول)

 

شرایط پذیرش دانشجو بدون کنکور در ترکیه

برای پذیرش بدون آزمون ترکیه ابتدا باید از طریق یک مؤسسه یا دپارتمان داخل کشور اقدام کنید. شما می توانید با جستجو در وبسایت ما و یا در سطح اینترنت با دانشگاه های خصوصی و ۱۰ دانشگاه دولتی که معرفی کردیم بیشتر آشنا شوید و پس از آن در رشته ای که علاقه به تحصیل آن را دارید همراه با مدارک مورد نیاز به ما بفرستید تا برای پذیرش شما در آن دانشگاه اقدام کنید. مطمئن باشید در اولین روز ترم تحصیلی جدید در آن دانشگاه حضور خواهید داشت. برای ثبت نام پذیرش بدون کنکور ترکیه شرایط سنی خاصی وجود ندارد. و شما در هر سنی می توانید برای پذیرش بدون کنکور اقدام کنید. مدارک مورد نیاز برای اقدام عبارتند از:

  1. پاسپورت
  2. کارنامه دیپلم
  3. کارنامه پیش دانشگاهی
  4. عکس ۳*۴

برای پذیرش دانشجو بدون کنکور در ترکیه لازم است به این نکته توجه کنید که برای رشته های ۴ و ۵ ساله داشتن مدرک دیپلم و برای رشته های پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی نظام قدیم داشتن مدرک پیش دانشگاهی و برای نظام جدید داشتن مدرک سال دوازدهم الزامی است. مدارک اشاره شده برای اقدام به ثبت نام پذیرش ضروری می باشد و در هنگام ثبت نام اصلی دانشگاه مدارک دیگری مورد نیاز خواهد بود.

 

 

اسکرول به بالا